Yllättäviä menestyneitä poliitikkoja

Maailmalla on toisinaan ponnahtanut esiin sellaisia menestyneitä poliitikkoja, joiden menestykseen politiikan saralla ei ehkä moni olisi uskonut. Nostamme tässä artikkelissa esiin muutaman näistä yllättävistä menestyneistä poliitikoista.

Donald Trump

Rikkaan yritysjohtaja Donaldin Trumpin presidenttiydestä pilailtiin Simpsoneissa jo vuonna 2000. Tuolloin tätä pidettiin hyvänä pilana, mutta kuinkas lopulta kävikään! Monien hämmästykseksi Donald Trumpista tuli todella presidentti, kun hän astui virkaansa Yhdysvaltojen 45. presidentiksi vuonna 2017.

Donaldin presidenttikautta kesti tosin vain yksi kausi, eli vuodet 2017-2021, mutta Donald Trump on jo ehtinyt uhkailla pyrkivänsä presidentiksi uudelleen. Nähtäväksi jää onnistuuko Donald Trump kohomaan jälleen USA:n presidentiksi!

Arto Bryggare

Monet julkkiskansanedustajat ovat monen äänestäjän mielestä yllättävä valinta, etenkin, jos heillä ei ole ennestään poliittista kokemusta. Entinen aitajuoksija Arto Bryggare on yksi julkkiksista, jotka ovat nousseet kansanedustajiksi.

Hän edustaa SDP:tä eli Suomen Sosialidemokraattista Puoluetta, joka on perustettu vuonna 1899. Ensimmäistä kertaa Arto Bryggare tuli valituksi eduskuntaan vuonna 1995 hänen edustettuaan Helsingin vaalipiiriä.

Toista kauttaan hän pääsi viettämään vuonna 2003. Hän on päässyt hoitamaan myös useita luottamustehtäviä, toimien muun muassa Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuosina 1993 – 2012 sekä valtuuskunnan jäsenenä Urheiluopistosäätiössä.

Sinuhe Wallinheimo

Sinuhe Wallinheimon tausta ei ole aivan suomalaiselle kansanedustajalle tyypillinen, sillä hän on tullut tunnetuksi jääkiekkoilijana. Sinuhe Wallinheimo syntyi 9.3.1972 Turussa ja nykyisin hän edustaa eduskunnassa Kokoomusta. Nimensä hän sai legendaarisen Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen -teoksen mukaan.

Jyväskylän kaupunginvaltuustossa hän on edustanut Kokoomusta jo 2009 alkaen. Eduskuntaan hän pääsi vuonna 2011, jolloin hän edusti Kokoomusta Keski-Suomen vaalipiirissä ja sai kaikkiaan 4 228 ääntä.

Tällä eduskuntakaudella Sinuhe Wallinheimo oli myös tulevaisuusvaliokunnan sekä suuren valiokunnan jäsen. Vuonna 2015 Sinuhe Wallinheimo valittiin jälleen eduskuntaan – tällä kertaa 5 471 äänen äänisaaliilla.

Tällä kaudella hän toimi myös Kokoomuksen eduskuntaryhmän kolmantena varapuheenjohtajana. Lisäksi hän toimi puolustusvaliokunnan puheenjohtajana 5.5.2015 alkaen. Sinuhe Wallinheimo valittiin eduskuntaan jälleen vuonna 2019. Äänisaalis nousi jälleen, tällä kertaa 6 690 ääneen.