Sanna Marin on johtava suomalainen poliitikko

Suomessa huono-osaisuus jakaantuu epätasaisesti ja maassamme onkin ollut tilausta poliitikolle, joka tarttuu rohkeasti yhteiskuntamme epäkohtiin ja epätasa-arvoon. Monien mielestä pääministeriksi noussut Sanna Marin on juuri tällainen poliitikko!

Nuori Sanna Marin on joutunut jo monenlaiseen pyöritykseen, eikä suinkaan vähiten maailmaa ja Suomea ravistelleen koronavirusepidemian vuoksi, jonka hoidosta Sanna Marin on saanut osakseen niin kiitosta kuin kritiikkiäkin.

Vaaleissa äänestäminen on tärkeä tapa vaikuttaa, joten on myös tärkeää tuntea äänestämäsi ehdokas läpikotaisin. Tässä artikkelissa esittelemme tarkemmin Sanna Marinin.

Kuka on Sanna Marin?

Sanna Marin syntyi 16.11.1985 Helsingissä. Hän toimii tällä hetkellä maamme pääministerinä. Tämän pestin hän aloitti 10.12.2019. Lisäksi hän toimii kansanedustajana, Tampereen kaupunginvaltuutettuna ja SDP:n puheenjohtajana.

Voidaankin sanoa, että Sanna Marin on poliitikko, joka on monessa mukana. Sanna Marinin koulutustausta johti Pirkkalan yhteislukiosta Tampereen yliopistoon. Hän opiskeli yliopistossa hallintotieteitä ja saavutti maisterin arvon 2017.

Sanna Marinin pääaineena yliopistossa oli kunta- ja aluejohtaminen. Sivuaineinaan Sanna Marin opiskeli hallinto- ja oikeustieteitä. Sanna Marinin pro gradu -työ käsitteli kuntien poliittista johtamista ja sen ammattimaistumista.

Lapsuutensa Sanna Marin vietti sateenkaariperheessä, jossa hänen lisäkseen asui Sanna Marinin äiti sekä hänen naisystävänsä. Sanna Marinin ollessa pieni hänen vanhempansa erosivat. Yhdeksi syyksi eroon kerrottiin isän alkoholismi. Sanna Marinin lapsuusajan perhe oli työväenluokkainen ja köyhä.

Nykyään Sanna Marin on naimissa Markus Räikkösen kanssa. Markus toimii viestintäkonsulttina ja pari tapasi Sanna Marinin ollessa vain 18-vuotias. Parilla on yksi tytär, 28.1.2018 syntynyt Emma. Naimisiin pariskunta meni 1.8.2020.

Perheen vakituinen koti sijaitsee Tampereella, mutta tällä hetkellä Sanna Marin perheineen asuu Kesärannassa pääministerille varatussa virka-asunnossa.

Kritiikkiä Sanna Marinia kohtaan

Sanna Marin on saanut uransa aikana runsaasti suitsutusta mutta häneen on kohdistunut myös kritiikkiä. Hän on saanut kritiikkiä esimerkiksi eurovaaleihin liittyvien kommenttiensa vuoksi ja sanaharkastaan Mikael Jungnerin kanssa.

Jälkimmäinen sanaharkka tapahtui Twitterissä 2020 ja liittyi siihen, että Sanna Marinin väitettiin pyytäneen Jungneria kritisoimaan itseään. Jungnerin mukaan Sanna Marin ajatteli, että kritiikki saisi ihmiset asettumaan hänen tuekseen.

Sanna Marin joutui sanaharkkaan Twitterissä myös toistamiseen vuonna 2017 twiitattuaan, että hänestä Juha Sipilän tavoitteena tuntuu olevan lähinnä lähipiirinsä edun ajaminen, jolloin isänmaan edun ajaminen jää taka-alalle. 2021 Sanna Marinia kritisoitiin verottoman elintarvike-edun käyttämisestä.