Paula Werningin politiikkaa

Tässä artikkelissa esitellään suomalainen poliitikko Paula Werning. Lisäksi kerrotaan hänen politiikastaan

Kuka on Paula Werning?

Paula Werning 25.4.1976 syntynyt on suomalainen poliitikko, joka on toiselta ammatiltaan sairaanhoitaja. Hän on syntynyt Mikkelissä ja toiminut Suomen kansanedustajana 2019 alkaen. Hän tuli valituksi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä ja edustaa SDP:tä.

Paula Werning koulukiusaamisen kitkijänä

Eduskunnassa Paula Werning on nostanut esiin esimerkiksi koulukiusaamisen, joka on hänen mukaansa kitkettävä pois kouluista ja muista oppilaitoksista. Aiheeseen liittyen on jätetty kansalaisaloite, jota on käsitelty eduskunnassa.

Suomessa väkivalta on yksiselitteisesti rikos ja rikoslaissa tunnistetaan myös henkinen väkivalta fyysisen ohella. Paula Werning nostaakin tämän tärkeän aiheen esiin todeten, että Suomessa on oltava kiusaamiselle nollatoleranssi.

Hänen mielestään on tärkeää pyrkiä sitouttamaan koko kouluyhteisö kiusaamisen ehkäisyyn. Työtä on tehtävä niin kouluissa kuin muissa oppilaitoksissakin. Samalla on tärkeää pyrkiä vahvistamaan toimintakulttuuria, joka tukee hyvinvointia sekä yhteisöllisyyttä.

On erityisen tärkeää, että oppilaat ja opiskelijat ymmärtävät, millaisia seurauksia kiusaamisella ja väkivallalla on ja miten se vaikuttaa uhriin. On myös tärkeää, että oppilaat ja opiskelijat ottavat itse osaa kiusaamisen vastaiseen työhön.

Aikuisten on tärkeää muistaa lapsille sekä nuorille antamansa mallin merkitys. Tästä syystä heidän onkin tärkeää tarkkailla omaa käytöstään ja omia asenteitaan. Tavalla, jolla aikuiset toimivat, on kauaskantoiset vaikutukset!

Paula Werningin mielestä Suomessa tulisi olla itsestään selvää, ettei kiusaamista hyväksytä lainkaan. Sitä ei saa hyväksyä minkäänlaisissa tilanteissa eikä yhdenkään ihmisen kohdalla. Ennaltaehkäisevät toimet ovat erittäin tärkeitä, jottei kiusaamisesta ja väkivallasta tulisi totta aina vain useamman oppilaan tai opiskelijan kohdalla.

Viime aikoina järkyttävästä Koskelan teinisurmasta on puhuttu paljon niin julkisuudessa kuin suomalaisissa kodeissakin. Tässäkin yhteydessä Paula Werning on nostanut esiin uuden nuorisobarometrin, joka osoittaa, että nuoret ovat harvinaisen tyytymättömiä elämäänsä.

Tyytyväisyys omaan elämään on kyseisen nuorisobarometrin mukaan jopa historiallisen alhaisella tasolla. Tulosta voidaan pitää hätkähdyttävänä ja siitä voitaneen päätellä, että koronaviruspandemian aikainen arki on ollut monelle nuorelle erityisen raskasta aikaa.